Select Page
Покана за прва форумска сесија во рамки на проектот “Зајакнување на општинските капацитети”

Покана за прва форумска сесија во рамки на проектот “Зајакнување на општинските капацитети”

Општина Дебрца во рамките на проектот ” Зајакнување на општинските совети“ кој го реализираат Програма за развој на Обединети Нации – УНДП,  Швајцарска влада, Министерство за локална самоуправа, во соработка со Општина Дебрца, почнува со реализација на  Проектни форуми во заедницата.

Ни претставува посебна чест и задоволство да ве поканиме да учествувате на првата форумска сесија која ќе се одржи на 01.03.2023 година (среда)  со почеток од 10:00 часот, во Школото на ОУ,,Дебрцасело Белчишта.

На првата форумска сесија учесниците ќе се запознаат со форумскиот процес и ќе дискутираат за приоритетните проблеми поврзани со стратешките области за развој со кои се соочува општина Дебрца од кои ќе произлезат проектни идеи/концепти за предлог проекти.

Вашето присуство и активно учество ќе биде од особено значење и ќе придонесе за успешна реализација на  форумски процес во заедницата и подобрување на животот во Општината.

Прилог: Дневен ред

Прилог: Покана

                 Со почит: 

Градоначалник на Општина Дебрца

Зоран Ногачески