Select Page
Предлози за доизградбата на канализациона мрежа во с. Мешеишта

Предлози за доизградбата на канализациона мрежа во с. Мешеишта

С О О П Ш Т Е Н И Е

Општина Дебрца, започна постапка за изработка на техничка документација за доизградба на секундарна канализациона мрежа во село Мешеишта, со која се предвидува проширување на веќе изградената канализациона мрежа во селото, со цел целосно поврзување на објектите за кои во моментов нема услови за приклучок кон постоечката изградена канализациона мрежа.

За таа цел се повикуваат сите заинтересирани правни и физички лица да присуствуваат на состанокот кој ќе се одржи на ден 14.08.2018 год.(вторник) со почеток во 20:00 часот во службените простории на Општина Дебрца во село Мешеишта, да ги достават своите предлози околу доизградбата на канализациона мрежа во селото.

Доколку не сте во можност да присуствувате на состанокот, Вашите предлози во најкраток можен рок можете да ги поднесете до архивата на Општина Дебрца по писмен пат.

                                                                                     ГРАДОНАЧАЛНИК

                                                                                                 Зоран Ногачески

Инфраструктурни инвестиции за подобрување на спортот

Инфраструктурни инвестиции за подобрување на спортот

Согласно програмата за развој и подршка на спортот во општина Дебрца, изминатиов период се инвестира во подобрување на спортската инфраструктура.

На спортскиот полигон во Волино се  поставени бетонско цокле и нова мрежа на заштитната ограда, нови столбови за рефлектори, реконструирана е електричната инсталација, преостанува да се постават новите 18 лед рефлектори.
Санирана е соблекувалната на фудбалското игралиште во Лешани, поставени се 18 лед рефлектори на спортскиот полигон во Мешеишта, четири металхалогени рефлектори на одбојкарското игралиште во Велмеј, шест металхалогени рефлектори на спортскиот полигон во Оровник.
Во наредните денови предвидено е поставување на нови лед рефлектори и во спортската балон сала во Требеништа.- потенцираше градоначалникот Ногачески.

Предлози за доизградбата на канализациона мрежа во с. Мешеишта

ИЗВЕСТУВАЊЕ: ЈКП “ДЕБРЦА”

Се известуваат физичките и правните лица кои се водоснабдуваат од Водоснабдителниот систем од “Св.Еразмо” ( Подмолје, Оровник, Горенци ) дека поради дефект на главната водоснабдителна мрежа, вечерва ( 05.08. 2018 година ) ќе има прекин во водоснабдувањето. Екипите на Јавното комунално претпријатие се на терен. Се очекува најдоцна до утре, до 08.00 часот дефектот да биде отстранет.

ЈКП “ДЕБРЦА”

Честитка од Градоначалникот Ногачески по повод државниот празник 2 Август – Илинден, Ден на Републиката

Честитка од Градоначалникот Ногачески по повод државниот празник 2 Август – Илинден, Ден на Републиката

Почитувани граѓани,
Празникот Илинден е симбол на победата на македонскиот непокор, ден кога славиме и се потсетуваме на голем број револуционери и борци за независна Македонија, кои со својата крв ги испишаа најславните страници од историјата на македонскиот народ.
Празнувајќи го овој датум, да им се заблагодариме и да им оддадеме почит на сите знајни и незнајни херои од нашата историја, зошто врз темелите што тие ги поставија опстојува Република Македонија.
Да го чуваме аманетот од Илинденците и Асномците и да ги негуваме и надградуваме придобивките од двата Илиндена, да ги оставиме разликите, од каква природа и да се, да покажеме меѓусебна почит и да се свртиме кон заедничка иднина, достоинствен дом во кој има место за сите и да продолжиме посветено да работиме на изградба на модерно, просперитетно и европско општество.
Нека ни се честити и вековити двата Илиндена!

Големина на Фонт
Контраст