Select Page
Градоначалникот Ногачески ја потпиша делкарацијата за подобрување и унапредување на положбата на женското претприемништво

Градоначалникот Ногачески ја потпиша делкарацијата за подобрување и унапредување на положбата на женското претприемништво

Во рамки на Националната платформа за женско претприемништво, а со цел поддршка и промоција на женското претприемништво на национално и меѓународно ниво, градоначалникот на општина Дебрца Зоран Ногачески ја потпиша делкарацијата за подобрување и унапредување на положбата на женското претприемништво.

Препознавајќи го женското претприемништво како сила која придонесува во развојот на претприемачкиот екосистем и воопшто економијата во земјата се обврзуваме да ја демонстрираме нашата заложба за подигање на свеста и допринесуваме во креирањето на политиките за значењето на женското претприемништво на национално и локално ниво.