Select Page
Активности за тампонирање на пат до црквата “Св Никола Талалеј” село Сошани

Активности за тампонирање на пат до црквата “Св Никола Талалеј” село Сошани

Во село Сошани започнаа активности за тампонирање на патот од центарот на селото до црквата “Св Никола Талалеј”, во должина од околу 1 км.

Тампонирањето го врши фирмата “Бис” Охрид,а средствата се обезбедени од Буџетот на општината за 2024 година.

 

Започна реконструкција на административната зграда на општината во село Белчишта втора фаза

Започна реконструкција на административната зграда на општината во село Белчишта втора фаза

Започна  со реализација  уште еден инфраструктурен проект-реконструкција на административната зграда на општината во село Белчишта /втора фаза.

Целосно ќе биде реконструирана големата сала,приземјето,санитарните чворови и административните простории,електричната и инсталацијата за информатичка технологија,како и надворешната фасада од две страни.

Вкупната вредност на проектот изнесува околу 5 милиони денари,а проектот се имплементира преку Центарот за развој на Југозападниот плански регион, Програма за регионален рамномерен развој за 2024 година.