Select Page
Благодарност од градоначалникот Ногачески до сите кои помогнаа во гаснење на пожарот во Велмеј

Благодарност од градоначалникот Ногачески до сите кои помогнаа во гаснење на пожарот во Велмеј

Пожарот во атарот на село Велмеј е изгаснат.
Сакам да изразам голема благодарност до сите кои активно или на друг начин се вклучија во гаснењето на истиот, а особено до:
– вработените во Национални шуми Охрид, кои сите денови активно дејствуваа на терен,
– вработените во ТППЕ-Охрид, дел од јавните претпријатија во општина Охрид и јавното комунално претпријатие Дебрца,
– месното население и црковниот одбор,
– Дирекцијата за заштита и спасување, која на мое барање на два пати одобри користење на два ер трактори за гаснење од воздух,
– Центарот за управување со кризи и други чинители.
Пожарот остави несакани последици, но добро е што во ниту еден момент не беше загрозен животот на лицата активно вклучени во гаснењето , ниту беше непосредно загрозен животот и имотот на месното население. – кажа во своето обраќање градоналачникор Зоран Ногачески.

Големина на Фонт
Контраст