Select Page
Градоначалникот Ногачески учесник на две работилници во Струга

Градоначалникот Ногачески учесник на две работилници во Струга

Денес градоначалникот Зоран Ногачески присуствуваше на два настани во Струга.

Наработилницата за фондовите и програмите на ЕУ, Г-дин Никола Бертолини, Раководител на секторот за соработка во Делегацијата на ЕУ ги презентираше можностите за нивно искористување на локално ниво.

На регионална конференција „Партнерства за забрзана децентрализација, инклузивен и одржлив раст“ која се организира во рамки на проектот „Унапредување на општинското владеење“ финансиран од страна на Европската унија, а спроведуван од страна на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) во партнерство со Министерството за локална самоуправа и Министерството за финансии низ отворен дијалог се разговараше за релевантни прашања поврзани со процесот на децентрализација вклучувајќи го финансирањето на единиците на локалната самоуправа, испораката на локалните услуги и улогата на урбаните и месните заедници, како и можностите за поддршка на општините од страна на Европската унија, УНДП и од други извори.
Меѓу другото, на оваа конференција УНДП го презентира и новиот Фонд за техничка документација наменет за општините.

CANCELLATIONOF A SUPPLY TENDER PROCEDURE

CANCELLATIONOF A SUPPLY TENDER PROCEDURE

CANCELLATION
OF A SUPPLY TENDER PROCEDURE
Reproduction of Communication, Information and Educational Material

1. Publication reference
CONSE-PP-CN1-SO2.3-SC035-12-1065/1
2. Date of publication
15 May 2019
3. Programme title
Interreg IPA Cross Border Cooperation Programme CCI 2014 TC 16 I5CB 009
4. Contracting authority
Municipality of Debrca, Republic of North Macedonia
5. Reason for cancellation
The tender procedure was unsuccessful, no tenders applied for the tender within the specified period. The assumption is that the predefined deadline for application is short for completing all tender documents.

Notes:
Should a new tender procedure be launched for this project, a new contract notice will be published, unless the contracting authority awards the contract through a negotiated procedure – in which case only the award of the contract will be published.

Честитка од градоначалникот Ногачески до полуматурантите

Честитка од градоначалникот Ногачески до полуматурантите

Учениците-полуматуранти од ОУ “Дебрца” вечерва ја имаат завршната полуматурска вечер.
Со завршувањето на 9-то одделение успешно заврши една фаза од Вашето образование, основното.
Сега сте пред нов предизвик, односно сте исправени пред избор со кој ќе треба да решите каде ќе се движат вашите професионални, а преку тоа и лични животи.
Средното училиште е од голема важност за секој ученик. Решението е во вашите раце и не се сомневам дека ќе го направите вистинскиот избор.
И притоа, и каде да го продолжите вашето образование, секогаш трудете се да постигнете најдобри резултати и да ги имате на ум познатите зборови на Нелсон Мандела, според кого, образованието е најсилното оружје со кое може да го промените светот.
Општина Дебрца секогаш ќе биде тука и со годишните образовни програми ќе ве поддржува како средношколци.
Честита полуматура и успех во средното образование.

Честитка од градоначалникот Ногачески до полуматурантите

Честитка од градоначалникот Ногачески по повод Рамазан Бајрам

На сите граѓани од исламска вероисповед Ви го честитам најголемиот празник во исламската вера, празникот на мирот и меѓусебното разбирање – Рамазан Бајрам.

Во духот на Празникот, Ви упатувам честитки со желби за лична среќа и духовен мир и нека овој празник Ви донесе многу чисти мисли, нека ја зголеми милоста, љубовта и добрите дела во Вашите семејства, кон Вашите соседи, пријатели и сограѓани.
Честит Бајрам – Бајрам Мубарек!

Дебрца За Ретки болести на Охрид Трчат

Дебрца За Ретки болести на Охрид Трчат

Општина Дебрца континуирано дава поддршка на настаните кои се организираат за лицата со ретки болести.
Денес со ученици од ОУ Дебрца бевме дел од тим билдингот ЛИЦА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ на Охрид трчаТ 2019, и со тоа се приклучуваме и ја поддржуваме нивната борба за видливост пред системот, навремена, точна и бесплатна дијагноза, како и пристапност и достапност на лековите.
И секогаш имајте на ум, реткоста е предност, а не недостаток.

Големина на Фонт
Контраст