Select Page
Честитка од Градоначалникот Ногачески до граѓаните од исламска вероисповед, по повод Почетокот на светиот месец Рамазан

Честитка од Градоначалникот Ногачески до граѓаните од исламска вероисповед, по повод Почетокот на светиот месец Рамазан

Почитувани граѓани од исламска вероисповед, од срце Ви го честитам почетокот на светиот месец Рамазан , Ви посакувам да го поминете во добро здравје и нека Вашите домови и срца бидат исполнети со радост, среќа, спокој и мир.

Љубовта кон ближните и хуманоста кон посиромашните нека ни биде водилка и сега и во иднина.

Да покажеме како и низ вековите наназад дека со заемно почитување и заедничко разбирање можеме да работиме за доброто на нашиот заеднички дом, нашата заедничка татковина , Република Македонија.

Нека е лесен и благословен Вашиот пост.

Нека е честит светиот месец Рамазан