Select Page
In Memorium: Проф. Др. Јован Стојаноски

In Memorium: Проф. Др. Јован Стојаноски

Проф. Др. Јован Стојаноски не беше само Градоначалник на општина Охрид.
Тој беше голем пријател и на општина Дебрца и нејзините граѓани.
И не само пријател. Туку и повеќе од тоа. Неговото семејно потекло е село Ботун, Дебрца.
Тој беше професор на многу студенти од општина Дебрца.
Неговото прерано заминување е голема и ненадоместлива загуба пред се за неговото семејство, академската заедница, граѓаните на општина Охрид, но и за нас, неговите сограѓани од општина Дебрца.
Во знак на жалост и почит кон Неговата личност, утре, 17.12.2018 година, денот на неговиот погреб, знамињата пред зградата на општина Дебрца, село Белчишта ќе бидат спуштени на половина копје.

ОПШТИНА ДЕБРЦА

Градоначалникот Ногачески издрази жалење за смртта на градоначалникот Стојаноски

Градоначалникот Ногачески издрази жалење за смртта на градоначалникот Стојаноски

Дозволете ми во мое лично име и во име на општина Дебрца, да изразам сочуство до семејството Стојаноски и граѓаните на општина Охрид за ненадоместливата загуба,

Колку животот понекогаш знае да биде суров и неправеден.
Пред неколку дена заедно го пречекавме Министерот за локална самоуправа, заедно дававме изјави за медиумите, а вчера заедно, еден до друг седевме на Националната конференција во Скопје.
А, денес Те нема .
Почивај во мир, мој драг пријателе, проф.др.Јован Стојаноски, градоначалник на општина Охрид. – напиша градоначалникот на општина Дебрца, г-дин Зоран Ногачески.

 

Големина на Фонт
Контраст